Spiritualiteit en zweverig: een wezenlijk verschil

Mensen die spiritueel zijn worden over het algemeen als zweverig bestempeld. Dat soort stempels worden vaak gezet door mensen die er helemaal niets van weten of mee te maken willen hebben. Zij hebben zich duidelijk niet verdiept in de materie. Natuurlijk zijn er zweverige mensen. Deze mensen zijn vaak het contact met de realiteit kwijtgeraakt of willen er juist bewust niets mee te maken hebben, om zo een bepaalde ellende in het ‘gewone’ dagelijks leven te vermijden, te ontlopen.

Maar een goed spiritueel persoon heeft juist beide benen op de grond. Hij of zij legt juist contact met beide werelden en weet zo een heel goed en uitgebalanceerd leven te leiden. En dat is iets waar wee natuurlijk allemaal naar op zoek zijn. Het is echter wel vrij gemakkelijk om, zij het tijdelijk, even het overzicht te verliezen en al snel een hoop zweverigheid over te nemen.

Als je energie een heel stuk hoger komt te liggen en je veel meer open staat voor allerlei bijzondere praktijken, dan kan je dat als groots ervaren. Er zijn mensen die dan als het ware naast hun schoenen gaan lopen, zonder dat ze het als zodanig hadden bedoeld. Uiteindelijk moeten zij dan weer even landen en dan komt het wel weer in orde. Dan is de balans weer hersteld en kan je een brug slaan tussen de normale en de paranormale wereld.

Mensen die zweverig blijven zijn vaak niet echt het soort mensen waar je op een gezonde manier mee kunt communiceren over het spirituele. Zij zijn er zo in blijven hangen en gaan er helemaal in op dat alleen hun waarheid echt is. Dat is natuurlijk niet met alle mensen die zweverig zijn, maar we hebben het dan ook over hen die het erg te pakken hebben.

Als men meer met beide voeten op de grond staat dan is het veel beter. Dan kunnen mensen een discussie aangaan en zal het ook met respect worden gedaan. Het is dan ook de kunst om de balans tussen de aardse en de spirituele wereld te vinden. Maar als je die eenmaal hebt gevonden, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Dus mocht jij je willen verdiepen in het spirituele, let dan wel op. Draaf niet te ver door. Want juist door die balans te behouden zal je het spirituele vele malen beter weten te ervaren. Je weet juist door die balans te hebben heel goed wat werkelijkheid is. En als je zweverig bent, kun je dat gevoel en dat inzicht behoorlijk gemakkelijk kwijtraken.

Daarbij kan het als vervelend worden ervaren, omdat men dan misschien mensen gaat overdonderen met spiritualiteit. Je moet er rekening mee houden dat niet iedereen daarvoor open staat. Door het met rust en stukje bij beetje in je leven toe te laten, zal je merken dat de spiritualiteit vele malen beter tot zijn recht zal komen. En dat soort ervaringen zijn het nou juist waar je innerlijke groei door zult krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *